A iubit-o timp de 60 de ani, dar nu a mai vazut-o niciodata … asta pana cand si-a pierdut portofelul!

Sunteti de parere ca undeva, cumva, la un moment dat cu totii trebuie sa il gasim pe acel cineva cu care ne era scris sa fim? Unii isi gasesc dragostea inca de foarte tineri si isi petrec viata unul alaturi de celalalt. Insa poate unii nu au acest noroc si s-au multumit cu mai putin sau nu s-au casatorit niciodata. Unii insa poate si-au gasit dragostea vietii lor dar circumstantele au facut ca acestia sa se desparta.

Uneori norocul si credinta ajuta la gasirea dragostei.

Doi indragostiti acum in varsta, se regasesc dupa 60 de ani , in momentul in care el isi pierde portofelul.

befunky-collage-4

” Pe cand ma intorceam spre casa, am vazut pe jos un portofel pe care evident cineva il pierduse. L-am luat si m-am uitat inauntru dupa un act de identitate pentru a putea sa imi dau seama cine este proprietarul. Dar portofelul continea doar 3 dolari si o scrisoare mototolita  care arata de parca ar fi stat acolo timp de 3 ani.

Plicul era rupt si tot ce mai era lizibil era adresa expeditorului. Am deschis scrisoare in speranta ca voi putea gasi un indiciu.Apoi am vazut data 1924. Scrisoarea fusese scrisa acum 60 de ani.

Era scrisa foarte frumos, se cunostea ca o femeie scrisese aceasta scrisoare. In scrisoare era  scris ” draga John”  si ii explica ca mama sa nu ii permite sa il mai vada. Ii spunea ca il va iubi intotdeauna si s-a semnat Hannah. Era o scrisoare extrem de frumoasa dar in afara de nume nu era nici un indiciu. Si atunci m-am gandit sa sun la informatii poate pot gasi persoana in functie de adresa de pe plic.

befunky-collage1

Am sunat mi-a raspuns operatorul : ” Este o cerere neobisnuita. Incerc sa gasesc proprietarul unui portofel pierdut. Puteti cumva sa imi spuneti un numar de telefon de la aceasta adresa? “Mi-a sugerat sa vorbesc cu seful ei, care pentru un moment a ezitat dar apoi a spus: ” Ei bine exista un numar de telefon de la aceasta adresa dar nu sunt autorizat sa va dau acest numar. Tot ce pot sa fac este sa sun la aceasta adresa si sa intreb daca cel care raspunde doreste sa vorbeasca cu dumneavoastra” Am asteptat cateva minute dupa care operatorul a revenit si mi-a spus ca persoana doreste sa vorbeasca cu mine.

Am intrebat-o pe femeie daca cunoaste pe cineva pe nume Hannah si ea mi-a spus ca familia de la care cumparase casa aveau o fata pe nume Hannnah, dar asta s-a intamplat acum 30 de ani. Am intrebat-o daca stie adresa actuala a familiei?

” Imi amintesc ca Hannah a dus-o mama sa la un azil de batrani. Poate daca luati legatura cu ei , o pot localiza pe Hannah.”Mi-a dat numarul azilului si am sunat. Acestia mi-au spus ca mama Hannahei a murit dar ca au un numar de la o posibila adresa a fiicei ei. Am sunat si doamna care mi-a raspuns a zis ca acum si Hannah locuieste la un azil.

loading...
loading...

” Totul este foarte prostesc. Nici nu stiu de ce ma agit. La urma urmei este un portofel cu 3 dolari si o scrisoare veche de 60 de ani. Dar totusi am sunat si mi-a raspuns un barbat care mi-a zis ca Hannah este la ei. Chiar daca era deja ora 10 seara am intrebat daca pot veni sa o vizitez. Barbatul a ezitat la inceput dar mi-a zis ca e posibil ca ea sa mai fie in camera de zi uitandu-se la televizor.I-am multumim si am condus spre acel azil. Asistenta m-a condus la etajul 3 unde mi-a facut cunostinta cu Hannah.

Era o batranica blanda si draguta cu parul alb si cu o stralucire in privire. I-am spus despre portofel si mi-a zis ca aceasta scrisoare a fost ultima ei convorbire cu Michael.” L-am iubit atat de mult dar aveam 16 ani si mama a considerat ca sunt prea mica. Era foarte atractiv , semana cu actorul Sean Connery.”

il_570xn-206480929

A continuat: ” Michael Goldstein era o persoana minunata. Daca il gasesti sa ii spui ca ma gandesc la el foarte des.” Apoi a cazut pe ganduri si lacrimi au inceput sa ii curga pe obraz. ” Inca il iubesc. Niciodata nu m-am casatorit. Cred ca nimeni nu s-a ridicat la nivelul lui Michael.”

I-am spus la revedere si am plecat. Dupa ce am iesit din lift paznicul m-a intrebat daca doamna in varsta m-a putut ajuta cu ce aveam nevoie sa aflu. I-am zis ca da, am aflat numele celui care a pierdut portofelul dar ca e prea tarziu si o sa il caut maine. Intre timp am scos portofelul sa il arata paznicului, moment in care acesta l-a recunoscut, spunandu-mi ca este portofelul domnului Goldstein si ca chiar si el l-a gasit de vreo 3 ori pentru ca tinde sa il piarda mereu in plimbarile lui. L-am intrebat daca il stie pe domnul Goldstein si a zis ca da, pentru ca el chiar sta la etajul 8 al acestei cladiri. M-am grabit inapoi catre asistenta, i-am spus ce tocmai aflasem de la paznic si ne-am grabit catre etajul 8 sperand ca nu doarme.

Ajuns in fata batranelului i-am inmanat portofelul moment in care mi-a multumit. M-a intrebat unde l-am gasit. I-am spus si i-am mai zis ca am citit scrisoare si ca stiu cine este Hannah. Ochii i s-au umplut de lacrimi instant si m-a implorat sa ii spun cum arata, daca e tot asa de frumoasa cum o stia el. I-am spus ca da. Atunci mi-a zis: ” Cand am primti scrisoare asta de la ea, viata mea a luat sfarsit. Nu m-am casatorit niciodata. Intotdeauna am iubit-o.”

I-am spus atunci ca stiu unde se afla Hannah si impreuna cu el am coborat cu liftul la etajul 3.

” Hannah…il stii pe acest barbat?” am intrebat eu.

” Hannah sunt eu , Michael a soptit el.

” Michael , nu pot sa cred. Esti chiar tu . Michael al meu.”

Peste 2 saptamani primesc un telefon la birou de la azil. Puteti sambata sa va faceti timp 2 ore pentru o vizita la azil . Michael si Hannah se casatoresc.

Am fost cavaler de onoare. Azilul le-a dat camera lor proprie. Daca vreti vreodata sa vedeti o mireasa de 76 de ani si un mire de 79 care se comporta precum tinerii indragostiti trebuie sa veniti sa vedeti acest cuplu.

couple_nursinghome

loading...
loading...