” Dorinta mea este sa devin un smartphone” . Scrisoarea acestui copil deschide ochii multor oameni.

Daca cineva te inteaba cum iti petreceai timpul in copilarie cu parintii tai , ce le spui ?

Tatal tau te invata cum sa joci vreun sport? Mama ta facea temele cu tine si apoi iti facea prajituri ca si recompensa? Mergeati la un picnic impreuna in zilele libere sau doar stateati pe canapea si va uitati la TV? Va amintit de momentele petrecute impreuna  ca o familie iubitoare, fericita si implinita?

Acum sa trecem la perioada moderna in care ne aflam, extrem de tehnologizata. Daca copii nostri vor fi intrebati cum a fost copilaria lor ce vor raspunde ei? Vor vorbi despre timpul petrecut in fata telefonului.

Cum arata in zilele noastre timpul petrecut in familie?

Cititi aceasta poveste impresionata.

child-wants-to-be-smart-phone-letter-1

” Dupa cina, o profesoara a inceput sa verifice temele copiilor din clasa sa. Sotul sau cauta pe telefon jocul lui favorit Candy Crush. Cand era la ultima tema, profesoarei a inceput sa lacrimeze. Sotul a observat si a intrebat-o ce se intampla?

loading...
loading...

” Ieri am dat o tema pentru acasa copiilor din clasa 1 cu titlul : Dorinta mea”

Bine dar de ce plangi?

” Cand am citit ultima tema, am izbucnit in plans.”

Sotul curios a vrut sa citeasca si el tema copilului respectiv.

” Dorinta mea este sa devin un smartphone. Parintii mei isi iubesc telefoanele foarte mult. Tin atat de mult la telefoanele lor incat uneori uita sa aiba grija de mine. Cand tatal meu ajunge acasa obosit de la serviciu are timp pentru telefon dar nu si pentru mine. Cand au de facut o treaba importanta dar totusi telefonul suna ei se opresc si raspund la telefon, dar daca eu plang ei nu se opresc din vorbitul la telefon. Nu ma asculta niciodata atunci cand vreau sa ┬ávorbesc ceva important cu ei.”

Cine a scris asta? A intrebat sotul?

S-a uitat catre sotul ei si raspunsul i-a venit ca un trasnet: fiul nostru.

child-wants-to-be-smart-phone-letter

Trebuie sa avem grija sa nu punem pe primul loc obiectele materiale in detrimentul celor sufletesti. Telefoanele s-au inventat pentru a ne face viata mai usoara. Dar niciodata nu e prea tarziu pentru a ne dedica timpul familiei.

loading...
loading...