Femeia care declama fertilitatea pe Facebook ia cu asalt internetul!

Opinia unei femei liber profesionist pe Facebook despre planurile reproductive ale oamenilor a starnit o gramada de controverse atat din partea strainilor cat si din partea prietenilor.

Emily Bingham a explicat pe Facebook de ce nu ar trebui sa fie treaba nimanui la cati ani are de gand o femeie sa aiba copii.

Pentru a captat atentia oamenilor ea a postat o ultrasonografie la intamplare, insotita de un text mare prin care indemna oamenii sa nu mai puna intrebari despre planurile reproductive ale altora.

fertility-rant-on-facebook-goes-viral2

” Acum ca am reusit sa va atrag atentia cu aceasta ultrasonografie aleasa la intamplare… aceasta este doar o postare publica prieteneasca referitoare la faptul ca planurile reproductive si procreative ale oamenilor precum si deciziile acestora nu trebuie sa intereseze pe nimeni pentru ca …nu e treaba nimanui.”

screen-shot-2015-09-28-at-5-49-29-pm-png

loading...
loading...

“Inainte de a intreba cuplul acela de tineri ¬†proaspat casatoriti cand au de gand sa isi intemeieze o familie, inainte de a intreba niste parinti care au un singur copil pe cand un fratior sau o surioara, inainte de a intreba o femeie de 30 de ani cand are de gand sa faca si ea un copil ..pentru ca stii tu ceasul ticaie.. opreste-te! Nu ai de unde sa stii daca acel cuplu nu se confrunta cu infertilitatea, cu o pierdere de sarcina sau cu probleme de sanatate. Nu ai de unde sa stii cine se afla intr-o relatie cu probleme sau cine este supus stresului in fiecare zi. Nu ai de unde sa stii ca unii oameni chiar sunt pe cale de a avea copii sau poate ca unii s-au hotarat ca a avea un copil nu este pentru ei. Nu ai de unde sa stii ca intrebarea ta nu va cauza durere, frustrare, stres. Poate pentru persoana care intreaba nimic nu se schimba dar pot spune din propria experienta si din experienta multor alti prieteni , aceste intrebari trezesc multiple sentimente.

Fie ca doresti sa devii bunic sau bunica, fie ca esti un vecin curios sau un prieten bine intentionat, nu este treaba ta.”

In schimb ea incurajeaza oamenii sa intrebe cum a fost ziua la serviciu , ce fac, daca sunt bine.

Postarea ei a fost distribuita de 30, 000 de ori. Foarte multi prieteni si straini au sustinut ideea impartasita de Emily.

Intru-un comentariu ea a explicat ca aceasta postare a fost inspirata de experienta prietenei ei care dupa un an de tratamente de fertilitate a reusit in sfarsit sa aduca pe lume un copil. La o luna dupa nastere a inceput sa fie intrebata pe cand bebe nr 2??!!

fertility-rant-on-facebook-goes-viral1

loading...
loading...