Rabdarea cu care un casier s-a purtat cu o clienta in varsta, a fost o adevarata lectie pentru toti clientii!

In cea mai mare parte a timpului suntem preocupati de responsabilitatile noastre si de lucrurile pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit in fiecare zi.

Este vital sa ai rabdare  si sa te bucuri de fiecare moment in parte chiar daca lucrurile nu ies asa cum ti-ai dori intotdeauna.

Viata nu este intotdeauna despre viitor sau despre trecut, este vorba de a face lucrurile corecte si minunate in prezent.

Prin toleranta si rabdare putem reflecta asupra situatiilor si putem vedea imaginea de ansamblu.

O poveste a Sarah Owen Bigler ne arata cum rabdarea a functionat perfect pentru ea si fata ei. A postat povestea ei pe pagina de facebook.

Sarah Bigler a postat asta:

patience-cashier

” Ieri Matt s-a simtit rau asa ca l-am luat eu pe Archie de la gradinita si pe Eloise de la scoala si am decis sa mearg la magazin pentru a cumpara cateva lucruri. Am sperat ca voi intrat si voi iesi foarte repede.

Am vazut ca la o casa de marcat era doar o singura persoana asa ca m-am asezat la rand si am inceput sa scot pe tejghea lucrurile cumparate. Dupa ce mi-am asezat cumparaturile am observat ca in fata mea era o femeie in varsta. Vroia sa cumpere fiecare produs in parte separat.

loading...
loading...

O parte din mine, aceea parte care avusese o zi lunga la serviciu si care avea doi copii dupa ea unul de 11 ani si altul de 2 era gata gata sa faca o criza de nervi pe loc. Acea parte din mine isi stabilise un  anumit timp dar care nu era neaparat necesar de a ajunge inapoi acasa.

Apoi l-am privit pe tanarul care o servea pe batranica. L-am privit cum o  ajuta sa isi numere maruntisul, cu mainile tremurande, dar intotdeauna ii raspundea “da, doamna”. Cand batranica  a intrebat daca ii ajung banii pentru o punga mai mare tanarul i-a raspuns ca da si s-a dus sa ii aduca o punga si i-a reimpachetat toate cumparaturile in acea plasa. Tanarul acela nu a pufnit niciodata si nu s-a enervat nici o clipa. A fost tot timpul dragut si amabil.

Atunci cand il priveam eu am observat ca si fata mea il privea. Fetita mea statea langa batranica in timp ce casierul ii numara maruntisul.

Am inteles ca nu ma deranja deloc iar fata mea era martora unui act de bunatate  si rabdare , o lectie data de un strain. Am realizat ca si eu aveam nevoie de o improspatare a acestei lectii.

Cand femeia a terminat , tanarul a inceput sa imi aseze mie cumparaturile in timp ce imi multumea pentru rabdarea pe care am avut-o. I-am multumit si eu pentru lectia data. Dupa ce am terminat de asezat cumparaturile in carucior am mers sa il caut pe manager. Am vrut sa ii povestesc acesteia ceea ce vazusem si sa ii spun ce angajat valoros are.”

 

Uneori trebuie sa ne oprim , sa facem o pauza si sa ne bucuram de lucrurile inconjuratoare. Aceste acte de bunavointa sunt un exemplu perfect pentru copii nostri.

loading...
loading...